Dyslexie

Dyslexie, dyscalculie, ADD en ADHD zijn zeer verwant aan elkaar. Soms hebben mensen problemen met lezen en soms een combinatie van een van deze vier. Meestal gaat het om mensen die anders waarnemen. Dyslecten zijn visuele, multidimensionale denkers.

Hierdoor zijn ze gevoelsmatiger en creatief en delen dyslecten dezelfde eigenschappen.

 

Walt Disney, Thomas Edison, Albert Einstein, Jamie Oliver, om er maar een paar te noemen, delen allemaal de gave van dyslexie.

Deze talentvolle mensen zeggen dat zij zo succesvol zijn niet ondanks de dyslexie maar dankzij de dyslexie.

 

Dyslectici denken driedimensionaal, ruimtelijk en daarom is het moeilijker om letters, cijfers en het geschreven woord te begrijpen.

Dit leidt tot moeilijkheden in de reguliere school- of werkomgeving. In een klas is dat moeilijk te begeleiden.

Personen met dyslexie kunnen leren lezen en schrijven wanneer ze methoden gebruiken die op hun unieke leerstijl zijn afgestemd.

Het Davis programma gebruikt de gave van dyslexie om de problemen die het met zich meebrengt te corrigeren naar begrip en vertrouwen.

Praktijk Meddens is lid van de Davis Dyslexia Association International. Uitsluitend mensen die in dienst zijn bij een gecertificeerde Davis Specialist of mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis® Dyslexia Association International mogen op professionele basis werken met Davis®, Davis® Dyslexia Correction, inclusief Davis® Symbol Mastery, Davis® Orientation Counseling, en Davis® Math Mastery.

 

Praktijk Meddens is geregistreerd lid bij SKJ Kwaliteitsregister jeugd.

Contact

Isabelle Meddens

St. Antoniusstraat 18,

5425 VD de Mortel

Tel: 06-40503348

Mail: isabellemeddens@gmail.com

KvK-nummer: 69644446