ADD & ADHD

Er is een goede kant aan hyperactiviteit; als je eenmaal leert hoe je energieniveaus en focus kunt regelen en beheren, komt je anders denken tot zijn recht.

 

ADD en ADHD zijn namen die worden gegeven aan een verscheidenheid aan kenmerken, waaronder een of meer van de volgende:

 

    *snel afgeleid

    *overmatig dagdromen

    *impulsief

    *hyperactief

    *gedragsproblemen

    *moeilijk vrienden maken

    *gebrek aan bewust zijn, of kennis van tijd

    *moeilijk instructies begrijpen

    *moeilijkheden met persoonlijke organisatie en/of dingen afmaken

 

Maar ADD/ADHD heeft ook veel positieve eigenschappen. Degenen met ADD/ADHD zijn vaak van nature nieuwsgierig, goede multi-taskers, kunnen snel zijn, visionair, goed ‘out of the box’ denken en/of moedig zijn als het gaat om het nemen van risico's.

Deze kenmerken kunnen voor iedereen krachtige troeven zijn.

 

De Davis®-methode is een individueel, intensief programma voor kinderen en volwassenen die werken met de ADD/ADHD-denkstijl. Het resultaat is dat een persoon delen van zijn leven kan beheersen die eerder tot verwarring hebben geleid.

Het programma combineert sterke zelfmanagement tools met een creatieve,  beoordelingsvrije verkenning van persoonlijke ervaringen door middel van klei. De begrippen als verandering, consequentie, oorzaak-gevolg, volgorde, orde-wanorde zijn vaak door deze kinderen en volwassenen overgeslagen. Met behulp van de drie gereedschappen, oriëntatie, ontspannen en de energiemeter, kunnen deze belangrijke levensconcepten eigen gemaakt worden. Het biedt het eigen vermogen de mogelijkheid om te schakelen en nauwkeurig waarnemen maar ook om persoonlijke energieniveaus te regelen of aan te passen en een ontspannen focus te bereiken.

 

Het komt vaak voor dat ADD/ADHD gepaard gaat met andere belemmeringen zoals dyslexie, een slechte coördinatie of moeite met rekenen te hebben. Wanneer dit het geval is, biedt de Davis®-methode bij uitstek een oplossing voor een gezamenlijke aanpak, in plaats van dat deze afzonderlijk worden behandeld.

Praktijk Meddens is lid van de Davis Dyslexia Association International. Uitsluitend mensen die in dienst zijn bij een gecertificeerde Davis Specialist of mensen die opgeleid en gecertificeerd zijn door de Davis® Dyslexia Association International mogen op professionele basis werken met Davis®, Davis® Dyslexia Correction, inclusief Davis® Symbol Mastery, Davis® Orientation Counseling, en Davis® Math Mastery.

 

Praktijk Meddens is geregistreerd lid bij SKJ Kwaliteitsregister jeugd.

Contact

Isabelle Meddens

St. Antoniusstraat 18,

5425 VD de Mortel

Tel: 06-40503348

Mail: isabellemeddens@gmail.com

KvK-nummer: 69644446